VAD ÄR IPTV?

- OM IPTV
TV över fiberoptiken kallas IP-TV. Med denna tjänst skickar vi ut TV-sändningen via bredbandet istället för ett specialbyggt TV-nät som vanlig kabel-TV. Med andra ord, IPTV är television distribuerad över IP-nätverk.

IPTV baseras i princip alltid på DVB-standarden i någon form, dock används inte den digitala standarden för Kabel-TV (DVB-C) utan metoder mer lämpade för IP-nätverk (som till exempel multicast) används för sändningarna av kanalerna. IPTV-operatören(Gunnar IPTV), har en/flera streaming servrar. Varje server skickar ut en till flera TV kanaler samt andra interaktiva tjänster.

- IPTV BOX
Den synliga skillnaden mellan en digital-TV-box för marknätet och en för IPTV är att den sistnämnda har en nätverksport istället för en antenningång. Lösningen för att låsa upp program kan också se annorlunda ut. Ibland används visserligen samma lösning som i marknätet (ett programkort), men annars används en lösning där TV-tittaren får börja med att skriva in en identifikationskod via IPTV-boxens konfigurationsgränssnitt. Identifikationskoden används sedan för att TV-tittaren automatiskt ska få tillgång till programmen som han eller hon betalar för.

- Mottagningsprincipen
De olika programmen ligger ofta på olika servrar och distribueras med en helt ­annan princip än den som används i till exempel marknätet eller kabel-TV-nätet. En ­digital-TV-mottagare för marknätet tar emot en signal som innehåller alla program som sänds, varefter mottagaren själv får strukturera upp programmen. När det gäller IPTV tar ­digital-TV-mottagaren bara emot ett program åt gången.


- Måste jag ha en BOX för att titta på IPTV?
Nej, man måste inte ha en box till IPTV. De flesta Smart-TV apparater idag klarar av att visa IPTV. Det man behöver göra är att ladda ner någon IPTV-App till sin enhet. Med Gunnar IPTV fungerar även tjänsten perfekt på Mobilen/Surfplattan eller via Datorn. Men självklart är det fördel att ha en TV box.
Vi rekommenderar denna IPTV-Box som vi självklart säljer till marknadens bästa priser: VISA BOX

Fördelarna är bl.a: